Hrvatski radio

Radio Osijek

Stočari Slavonije šalju donaciju stočarima Banije

21.01.2021.

13:12

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Iz Cvelferije je otišla nova donacija stočne hrane u potresom stradala područja. I ovoga puta za stočare na Banovini prikupljeno je dvadesetak tona kukuruza i ječma. U Glinu i Petrinju danas je otišlo 25 tona stočne hrane koju je donirala Udruga uzgajivača holštajn goveda Osječko-baranjske županije.

Nakon što je iz iz Đurića početkom godine poslana prva donacija stočne hrane, koju su poljoprivredna gospodarstva Đurića, Drenovaca, Račinovaca i Soljana prikupila za poljoprivredna gospodarstva na Banovini stradala u potresu, nastavlja se slanje pomoći iz Cvelferije. U skladištu i na pisti Peradarnika u Gunji danas je ponovno utovareno dvadesatk tona stočne hrane (kukuruz i ječam), koju su donirala poljoprivredna gospodarstva Cvelferije, a tijekom dana bit će dostavljeno u skladište organizirano za tu namjenu u Glinu.
Kako je istaknuto, stanovnici ovoga kraja nisu zaboravili pomoć koju su i sami primili u poplavi u svibnju 2014. godine, te na ovaj način žele su pomoći stradalima u potresu. "Stočnu hranu donirali su naši OPG-ovi s područja Gunje, Drenovaca i Račinovaca. Prepoznajući potrebe korisnika, stočna hrana ovoga puta je pripremljena u pakiranju od 50 kg, zbog lakšeg preuzimanja i dopreme do poljoprivrednih gospodarstava na stradalom području. Donacija iz naše županije se nastavlja, a sljedeća bi trebala biti prikupljena i otpremljena iz Komletinaca, ovisno o njihovom slobodnom prostoru za primitak novih donacija stočne hrane", rekao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić.
Udruga uzgajivača holstein goveda Osječko-baranjske županije također je danas na Banovinu uputila donaciju stočne hrane. Kada su vidjeli razmjere stradanja, prikupili su novac i u suradnji sa tvrtkom Žitom pripremili 25 tona uvrećane i mljevene hrane koju su namijenili stočarima s područja Petrinje i Gline. Namjera im je nakon obnove, kada se za to stvore uvjeti, tom području pomoći i donacijom stoke kako bi oživjeli sada porušene staje.
Poslušajte razgovor Monike Kralj s predsjednicom udruge Lidijom Pavić.

Razgovor s predsjednicom Udruge uzgajivača holstein goveda Osječko-baranjske županije Lidijom Pavić

Galerija
Foto: Vukovarsko-srijemska županija, Foto: -/-
Foto: Vukovarsko-srijemska županija, Foto: -/-Foto: Vukovarsko-srijemska županija, Foto: -/-Foto: Udruga uzgajivača holstein goveda Osječko-baranjske županije, Foto: -/-Foto: Udruga uzgajivača holstein goveda Osječko-baranjske županije, Foto: -/-Foto: Udruga uzgajivača holstein goveda Osječko-baranjske županije, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.