Hrvatski radio

Radio Osijek

Stotinu paketa za najugroženije Osječane

07.08.2015.

12:25

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući donacijama tvrtki i pojedinaca volonteri u Socijalnoj samoposluzi pripremili su stotinu paketa za najugroženije građane Osijeka. Podjela počinje u subotu, 8.kolovoza u 9 sati u Ulici J.J. Strossmayera.

Predsjednica Udruge Rijeka ljubavi Štefica Čučak poziva sve koji mogu pomoći da to učine što prije jer će već nakon subotnje podjele paketa hrane police socijalne samoposluge ponovno biti prazne: "U Osijeku 718 građana ima socijalne iskaznice, ali brojke rastu i strah me je da će ih uskoro biti i tisuću". 

Kako bi pomogli najugroženijima "Rijeka ljubavi" je aplicirala na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih  i na taj način osigurala 150 tisuća kuna čime će za obitelji s jednim roditeljem i samce u idućih godinu dana biti osigurani paketi osnovnih namirnica. Partneri "Rijeci ljubavi" na tome projektu naslovljenom „Od pomoći vaše za bolje sutra naše" su Grad Osijek, Centar za socijalnu skrb, Dom za psihički odrasle osobe i Regionalna razvojna agencija Osječko-baranjske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.