Hrvatski radio

Radio Osijek

Stožer civilne zaštite VSŽ: Sve žurne službe neometano funkcioniraju

30.03.2020.

17:51

Autor: Marija Petrinović

foto: VSŽ

foto: VSŽ

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska županija je do sada iz sredstava Proračuna preko županijskog Stožera civilne zaštite pomogla nabaviti pola milijuna kuna vrijednu zaštitnu opremu svim gradskim i općinskim stožerima, te svim žurnim službama zbog dodatne zaštite u njihovom radu, navodi se u priopćenju.

Sveukupno je utrošeno oko 500.000 kuna za nabavku potrebne opreme, a od toga samo za zaštitne maske za zdravstveno osoblje izdvojeno je oko 238. 000 kuna. 

Županijski Stožer je u suradnji s Nacionalnim stožerom RH provodi brojne aktivnosti u poduzimanju mjera zaštite stanovnika županije. 

Stožer je osigurao rad tri ambulante pri domovima zdravlja sa izdvojenim radom za potencijalnu sumnju na koronavirus i to u  Vinkovcima, Vukovaru, Županji te njihov rad od 0 do 24 sata, te je organiziran i rad sustava zdravstva u dijelu davanja propusnica. 

U suradnji s  Upravnim odjelom za poljoprivredu osiguran je sustav kako bi OPG-ovi što kvalitetnije funkcionirali u nastalim uvjetima. 

U domovina za starije i nemoćne  na području županije izdane su jasne i precizne upute te osigurano funkcioniranje istih uz maksimalne mjere opreza, osigurana je karantena za strane državljane, koji su se zatekli na području Vukovarsko-srijemske županije. Karantena je osigurana i za vozače kamiona.

Od dnevnih aktivnosti za istaknuti je, stoji u priopćenju, analitika propusnica, obavljenih nadzora nad radom trgovina, kao i zahtjeva i zamolbi. 

Isto tako, Stožer daje redovite odgovore i tumačenja koja dolaze na mail ili telefon, redovito praćenje rada lokalnih stožera i davanje uputa prema zahtjevima, zatim dnevno uključivanje u komunikacijski sustav civilne zaštite sa zahtjevima i upitima, te je daje redovita dnevna izvješća za javnost.

 

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske dostupan je od 0 do 24 sata, na e-mail adresi: cz.vusz@vusz.hr i na broju mobitela: 099 267 6435.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.