Hrvatski radio

Radio Osijek

Stradalima pomažu i slavonski glazbenici i estradnjaci

06.01.2021.

11:34

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Slavonski glazbenici, iako su i sami pogođeni koronakrizom, organizirano prikupljaju pomoć osobama u područjima pogođenim potresom. Osječka podružnica Hrvatske glazbene unije i Organizacije glazbenih i estradnih izvođača Osijeka, donacije prikupljaju i danas, a osigurali su i vozilo za transport.

" Iako smo i sami pogođeni svim što je našoj struci donijela pandemija, ni trenutka nismo dvojili trebamo li i možemo li pomoći stradalima u potresu", rekao je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka potpredsjednik OGI Os Goran Matijašević. Dodao je da pomoć i prikupljaju i pakuju organizirano, sukladno naputcima i popisima potrepština koje objavljuje Crveni križ te istaknuo kako je to iznimno važno jer pojednostavnjuje i ubrzava proces distribucije donacija do potrebitih.

Predstavnik osječke podružnice HGU i vlasnik tvrtke Tobler, koja svojim kamionom prevozi pomoć, Tomislav Korov već je prošle subote odvezao prvu pošiljku pomoći, a donacije je, kaže, osobno uručivao potrebitima. "Radi se o velikom prostoru, građevine i infrastruktura su jako oštećeni, trebat će pomoći stradalima i tijekom ovog razdoblja, ali i u obnovi", zaključuje Korov.

Pomoć se prikuplja danas do 14 sati, a organizatori najavljuju da će akciju organizirati ponovno za koji tjedan.

OSGlazbenici pomažu Banovini

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.