Hrvatski radio

Radio Osijek

Stranka DESNO protivi se regionalizaciji i decentralizaciji

27.10.2015.

14:14

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stranka DESNO na čelu s Antom Đapićem protivi se regionalizaciji i decentralizaciji i to je jedina negacija u našem programu, rekao je okupljenim novinarima Đapić u Osijeku. U odnosu na ostale regije Slavonija i Baranja ne startaju ravnopravno.

"Kada kolege političari govore o regionalizaciji i decentralizaciji riječ je tipičnoj populističkoj priči. Regionalizam se uvijek opravdava gospodarskim potrebama, ali to na žalost nema uporište u Slavoniji i Baranji. Ovi krajevi platili su najveći danak slobodi Hrvatske, razoreno je gospodarstvo, a u pregovorima s Europskom unijom poljoprivreda je dodatno uništena. Sve je rezultiralo raseljavanjem", rekao je Đapić i dodao kako bi ovi izbori svojim rezultatima trebali konačno vratiti dug Slavoniji i Baranji. "Hrvatskoj je u ovim trenucima potrebna poštena i jaka središnja vlast s kojom će Slavonija i Baranja surađivati i boriti se za svako radno mjesto čime ćemo osigurati ostanak mladih ljudi na našem području koje prednjači raseljavanjem", rekao je predsjednik stranke DESNO.
Sve informacije vezane za predizbornu utrku uoči parlamentarnih izbora 8. studenoga 2015., možete pratiti na posebnim internetskim stranicama HRT-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.