Hrvatski radio

Radio Osijek

Strojevi ponovno u Županijskoj ulici

06.03.2023.

12:26

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Županijska nastavak radova

Županijska nastavak radova

Foto: Amoreta Bajto / HRT

" Sa zadovoljstvom mogu reći kako su radovi u Županijskoj ulici na modernizaciji tramvajske infrastrukture nastavljeni", kaže zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin te dodaje: "Kada su, zbog nedostatka potrebnih materijala bili zaustavljeni, najavio sam da će zastoj trajati najviše dva tjedna, no problem je riješen i ranije. Nije se radilo desetak dana i, kako su obećali izvođači, zastoj neće utjecati na konačni završetak radova."

Vulin ističe kako se radi o iznimno velikom projektu, značajnom za Grad Osijek, ukupne vrijednosti 267 milijuna kuna. U odnosu na izvorni projekt, aktualni se mijenjao i prilagođavao - dvije su dionice preprojektirane: Strossmayerova ulica gdje će tramvajska pruga biti izmještena, od raskrižja s Rokovom do Svilajske ulice, u desni kolnički trak što će u cijelosti promijeniti vizuru tog prostora te dio Europske avenije kod Tvrđe gdje će se postojeća prometnica proširiti na četiri kolnička traka gdje će tramvaska pruga, kao i u Strossmayerovoj, biti u desnom kolničkom traku.

"Projekt je velik, kompleksan, dolazilo je do izmjena tijekom samog projekta, aktualna su svjetska zbivanja utjecala na lance opskrbe, ali zastoj koji je iza nas neće utjecati na dinamiku izvedbe cijelog projekta"; zaključuje Vulin.

Županijska radovi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.