Hrvatski radio

Radio Osijek

Stručni rad EFOS-ovog studenta Mateja Vujanića Hanfa izabrala u TOP 3

22.01.2023.

20:08

Autor: Radio Osijek/TM

Stručni rad EFOS-ovog studenta Mateja Vujanića Hanfa izabala u TOP 3

Stručni rad EFOS-ovog studenta Mateja Vujanića Hanfa izabala u TOP 3

Foto: EFOS / -

Matej Vujanić, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku jedan je od troje najboljih studenata kojima je uručena Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2022. godinu.

Konkurencija je i ove godine bila prilično jaka.

Treće mjesto i prigodnu nagradu Hanfe Vujanić je osvojio suvremenim, i u današnjem društvenom kontekstu, relevantnim radom na temu „ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja“, koji je napisan pod mentorstvom prof. dr. sc. Domagoja Sajtera.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), krovna organizacija za nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju, tradicionalno je zaključila svoj natječaj za najbolje znanstvene i stručne radove svečanom dodjelom studentskih nagrada u zagrebačkom hotelu Dubrovnik.

Stručni rad EFOS-ovog studenta Mateja Vujanića Hanfa izabala u TOP 3

Stručni rad EFOS-ovog studenta Mateja Vujanića Hanfa izabala u TOP 3

Foto: EFOS / -

S primarnim ciljem poticanja studenata na kritičko razmišljanje o financijskim aspektima nekih od društveno najvažnijih pitanja današnjice, studenti su na izbor dobili šest ponuđenih tema: InsurTech – potencijal za industriju osiguranja i njezine korisnike, Decentralizirane financije – prijetnja ili katalizator razvoja financijskih usluga?, ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja?, Prediktivna analitika u predviđanju trendova i donošenju investicijskih odluka, Digitalizacija i kibernetička sigurnost – izazovi i prilike i Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima.

Matej Vujanić student je prve godine diplomskog studija Financijskog menadžmenta, u budućoj se karijeri namjerava usmjeriti na tržište kapitala i investiranje, a trenutačno je na praksi u InterCapitalu u Zagrebu, najvećoj nebankarskoj instituciji za investiranje i investicijsko bankarstvo. „Budući da me investiranje oduvijek zanimalo, odlučio sam pisati završni rad o toj temi i još ga dodatno srediti za natjecanje, čime sam dobio 2 u 1 rješenje. Uložio sam puno truda u taj rad, uz veliku mentorovu pomoć, tako da mogu priznati kako smo ovaj uspjeh donekle i očekivali”, izjavio je za Radio Osijek.

Matej Vujanić u programu Radio Osijeka

„Nakon prošlogodišnjeg plasmana studentice EFOS-a Mirne Jokić u TOP 3, ovogodišnji je rezultat Mateja Vujanića još jedan u nizu dokaza kako Ekonomski fakultet u Osijeku nedvojbeno stoji uz bok najrespektabilnijim visokoobrazovnim ustanovama u Hrvatskoj, ali i regiji. Osim toga, iznimno konkurentan plasman u dvije uzastopne godine također je potvrda i iznimne osobne kvalitete te predanosti studenata EFOS-a, kao i sustavnog rada Fakulteta na obogaćivanju studijskih programa te pružanja najsuvremenijih znanja i vještina za uspješno snalaženje na tržištu rada”, stoji u objavi osječkog fakulteta.

„U ime cijelog Ekonomskog fakulteta u Osijeku od srca čestitam našem Mateju i njegovom mentoru, profesoru Domagoju Sajteru, na ovom zaista sjajnom postignuću. S obzirom na to da naši studenti već godinama sudjeluju na ovom važnom i izrazito konkurentnom natjecanju, itekako smo svjesni koliko je truda, predanosti i znanja potrebno za ovako visok plasman. Kao visokoobrazovnu instituciju kojoj akademska izvrsnost predstavlja jedan od najviših ideala, uvijek nas veseli vidjeti ovako kvalitetne radove vrijednih i perspektivnih mladih ljudi iz svih krajeva Lijepe naše, no najviše nas veseli vidjeti upravo naše studente u samom vrhu i još k tome dvije godine za redom, što potvrđuje kako smo kao Fakultet nedvojbeno na pravom putu“, poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.