Hrvatski radio

Radio Osijek

Studenti i učenici obojili dječje igralište

06.04.2022.

15:01

Autor: HRT Radio Osijek

Uređenje dječjeg igrališta na Vijencu Ivana Meštrovića

Uređenje dječjeg igrališta na Vijencu Ivana Meštrovića

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Zahvaljujući Unikomu, učenicima Ugostiteljsko-turističke škole Osijek te studentima Odjela za biologiju dječje igralište na Vijencu Ivana Meštrovića zasjalo je tijekom prijepodneva u novom ruhu. Akcija je ovo koja je provedena u sklopu projekta pod nazivom "Rezolucija Z" - Unikom je osigurao boje, kistove i rukavice, dok su studenti i učenici zasukali rukave i prionuli poslu bojenja dječjih igrala.


Projekt "Rezolucija Z" pokrenuo je Večernji list koji se s partnerima obvezao na provedbu koraka u očuvanju okoliša kroz ciljane ekološki održive napore. Plan je uključiti i čitavu Hrvatsku u akcije čišćenja okoliša i pošumljavanja, ali i povećanja korištenja obnovljivih izvora energije te promicanja ekološki održive budućnosti.

Uređenje dječje igrališta na Vijencu Ivana Meštrovića

Uređenje dječje igrališta na Vijencu Ivana Meštrovića

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

U Osijeku je sve krenulo s Vijenca Ivana Meštrovića bojenjem dječjih igrala od strane učenika i studenata, a koji su, kako sami priznaju, jedva dočekali ponovno ovakvu akciju. „Dvije godine zbog pandemije nismo imali priliku sudjelovati u akcijama čišćenja okoliša, a s obzirom da studiramo biologiju smatramo kako su takve akcije i najvažnije” poručila je studentica Odjela za biologiju Bruna Žižanović koja je s kolegama prionula uređivanju dječjeg igrališta. Studentima su se priključili i učenici Ugostiteljsko-turističke škole koja, kako je pojasnio učenik trećeg razreda Luka Adžić, s pravom nosi i titulu eko-škole „Naša škola je međunarodna članica eko sastava i naš cilj je upravo preko ovakvih akcija raditi na ekološkoj osviještenosti naših učenika”

Ekipa zaslužna za novo ruho dječjih igrala na Vijencu Ivana Meštrovića

Ekipa zaslužna za novo ruho dječjih igrala na Vijencu Ivana Meštrovića

Foto: Vlatko Franjin / HRT Rado Osijek

Više o današnjoj akciji poslušajte i u izjavama voditeljice komunikacija Unikoma Tatjane Elez, izvanredne profesorice na Odjelu za biologiju Ljiljane Krstin, te studenata i učenika:

Tatjana Elez, prof. Ljiljana Krstin, studentica Bruna Žižanović i učenik Luka Adžić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.