Hrvatski radio

Radio Osijek

Studenti protiv poskupljenja u GPP

29.01.2015.

21:47

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentski zbor osječkoga Sveučilišta usprotivio se nedavnom poskupljenju usluga javnog prijevoza u Osijeku, ocjenjujući da je ono bilo najveće za studente te je najavio da će zbog visokih cijena studenti razmisliti o nastavku korištenja gradskog prijevoza.

U priopćenju za javnost Studentski zbor upozorava na maćehinski odnos prema studentima te prema Sveučilištu kao najvećoj instituciji u gradu, jedinoj koja se može pohvaliti kapitalnim ulaganjima i koja u taj grad privlači mlade ljude, dok dugogodišnja loša politika potiče mnoge na odlazak iz toga grada. "Dok okolni gradovi svim silama žele sveučilište, naš grad kao da je umoran od svojega te od 18 tisuća mladih i perspektivnih ljudi, koji su jedino rješenje za ovakvu situaciju i sliku grada", navodi se u priopćenju. Studenti napominju kako takve poteze ne žele prihvatiti kao politiku grada te od osječkoga Gradskog prijevoza putnika traže da preispita druge modele koji bi im omogućili "uštedu dijela malog budžeta s kojim žive". S obzirom na to da GPP poskupljenje objašnjava "pravednijom razdiobom tereta socijalne krize radi pružanja kvalitetnije usluge", Studentski zbor podsjeća upravu te tvrtke da "studenti nisu zaposleni te nemaju redovita mjesečna primanja ni po kojoj osnovi". Pitaju i hoće li se s povećanjem cijena povećati i broj linija u gradskim i prigradskim mjestima te hoće li se smanjiti gužve u sredstvima javnog prijevoza povećanjem njihova broja. Poskupljenju usluga gradskog prijevoza za umirovljenike jučer se usprotivila i osječka Gradska organizacija Bloka - Umirovljenici zajedno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.