Hrvatski radio

Radio Osijek

Studentica EFOS-a, Mirna Jokić među TOP 3 za najbolje znanstvene i stručne radove 2021.

24.01.2022.

12:05

Autor: Radio Osijek/TM

Mirna Jokić, studentica EFOS-a

Mirna Jokić, studentica EFOS-a

Foto: EFOS / -

S ciljem poticanja studenata na kritičko razmišljanje o financijskim aspektima nekih od društveno najvažnijih pitanja današnjice, Hanfa je i ove godine dodijelila nagrade studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2021. godinu. Treće je mjesto izborila studentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku Mirna Jokić. 

Nagradu je, u vrlo jakoj konkurenciji, Jokić osvojila iznimno suvremenom i društveno značajnom temom – „Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji“, koji je nastao pod mentorstvom prof. dr. sc. Dubravke Pekanov Starčević i asistentice Ane Zrnić univ. spec. oec.


U ime cijelog Ekonomskog fakulteta u Osijeku od srca čestitam našoj Mirni na ovom zaista sjajnom postignuću. Uvjereni smo kako je ovo priznanje početak jednog lijepog i uspješnog poglavlja u osobnom i profesionalnom razvoju naše kolegice te uvertira u daljnje uspjehe koji su zasigurno pred njom.

Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), krovna organizacija za nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju, svoj je natječaj za najbolje znanstvene i stručne radove zaključila svečanom dodjelom studentskih nagrada u Hotelu Dubrovnik. Studenti su na izbor dobili pet ponuđenih tema: „Financijske inovacije (engl. fintech) – prilike i rizici“, „Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije“, „Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna tržišta kapitala“, „Perspektive tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji“ i „Uvođenje eura i utjecaj na sektor financijskih usluga u Republici Hrvatskoj“.

„U ime cijelog Ekonomskog fakulteta u Osijeku od srca čestitam našoj Mirni na ovom zaista sjajnom postignuću. Uvjereni smo kako je ovo priznanje početak jednog lijepog i uspješnog poglavlja u osobnom i profesionalnom razvoju naše kolegice te uvertira u daljnje uspjehe koji su zasigurno pred njom. Čestitam i svim ostalim sudionicima ovog natjecanja na kreativnosti, domišljatosti i istančanom kritičkom razmišljanju, prvenstveno jer su za obradu ovako suvremenih i kompleksnih tema zaista morali utabati vlastiti put i doći do ideja, promišljanja i zaključaka koje do sad jednostavno nismo imali prilike čitati u literaturi. S obzirom na društvenu ulogu ovih tema, zahvaljujemo Hanfi na organizaciji ovog natječaja i veselimo se idućoj godini te novim idejama kojih naši mladi kolege nedvojbeno imaju na pretek“, poručio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.