Hrvatski radio

Radio Osijek

Studentima iz Osječko baranjske županije jeftiniji prijevoz vlakom

17.12.2019.

13:25

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko baranjske županije za 2020. godinu, potpisali su predstavnici Županije i Hrvatskih željeznica

Županija će od ukupnog iznosa sufinancirati 25 posto cijene voznih karata ili 300 tisuća kuna, dok će Hrvatske željeznice pokriti 50 posto ukupne cijene karata. Tako će 223 studenta s prebivalištem u Osječko - baranjskoj županiji platiti 25 posto cjelokupnog iznosa vozne karte bez obzira gdje u Hrvatskoj studiraju. Od toga broja 80 je mjesečnih karata, a ostale su pojedinačne. Ugovor o sufinanciranju potpisali su zamjenik župana Goran Ivanović i predsjednik uprave Hrvatskih željeznica - Putničkog prijevoza Željko Ukić.  „Sufinancirani iznos pomoći će studentima da novac koji bi izdvojili za vozne karte mogu uložiti u potrebe studija”, rekao je zamjenik župana Goran Ivanović, dok je predsjednik uprave Hrvatskih željeznica – putničkog prijevoza Željko Ukić istaknuo da se na taj način dodatno potiče prijevoz željeznicom, te napomenuo da će se od 2021. godine, kada bude završena obnova pruge, skratiti put od Zagreba do Osijeka. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.