Hrvatski radio

Radio Osijek

Studentska konferencija Žene jučer, danas, sutra

08.03.2023.

12:54

Autor: HRT Radio Osijek

studentska konferencija

studentska konferencija

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Međunarodni je dan žena, dan u kojem se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća žena, borba za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciju. Povijest i suvremenost te borbe teme su dvodnevne Studentske konferencije "Žene jučer, danas, sutra" na osječkom Filozofskom fakultetu.

Tijekom dva dana konferencije obradit će se uloga žena kroz različite kulturne, društvene i političke teme. Ideja je konferencije prikazati kako prošlost utječe na našu sadašnjost i kako će naša sadašnjost oblikovati budućnost, osobito kada je riječ o položaju žene u različitim privatnim i profesionalnim područjima. U prošlosti su žene bile simbol otpora društvenim normama te su pomicale granice prihvaćenoga. Danas žene nastavljaju tim putem, poručuju organizatori. Dodaju da konferencija “Žene jučer, danas, sutra” otvara važan i koristan prostor dijaloga o brojnim aktualnim temama kojima su upravo žene u središtu. Među temama su i povijesni te suvremeni aspekti feminizma, zastupljenost žena u udžbenicima povijesti, "savršena žena" u vizualnim medijima, ženski aktivizam u Hrvatskoj, doprinos žena u razvoju informacijske tehnologije...

konferencija Žene jučer, danas, sutra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.