Hrvatski radio

Radio Osijek

Suđenje Zdravku Mamiću i ostalima prekinuto jer je otkazao odvjetnicima

14.06.2017.

09:31

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je, no nakon nekoliko minuta i prekinuto suđenje u postupku kojim se treba utvrditi je li Zdravko Mamić uz pomoć obitelji i suradnika izvlačio novac iz Dinama i tako oštetio državni proračun

 

U trenutku dok je iskaz kao svjedok davao otac Dejana Lovrena, Saša, drugookrivljeni Zdravko Mamić nekoliko je puta upao u riječ svjedoku i predstavniku otpužbe smatrajući da svjedoku Lovrenu Tužiteljstvo postavlja sugestivna pitanja na što ga je predsjednik sudskog vijeća nekoliko puta upozorio da će ga zbog remećenja reda izbaciti iz sudnice. Zdravko Mamić je nakon toga počeo galamiti na svoje odvjetnike da ne štite njegove interese. Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković ustala je i rekla da pod ovakvim uvjetima ne želi više raditi. Isto je učinio i drugi branitelj Čedo Prodanović na što je Mamić zagalamio: "Sad se pokupite, ne trebate me ni braniti. Otkazujem vam punomoć i branit ću se sam". Sudac Darko Krušlin odredio je kraću stanku, a prethodno je Mamiću odredio mjeru upućivanja na sudski hodnik. Nakon stanke Sudsko vijeće je zaključilo kako nema procesnih uvjeta za nastavak rasprave, te je ona prekinuta i bit će nastavljena 3. i 4. srpnja, dok se svjedočenje Dejana Lovrena i članova njegove obitelji očekuje početkom rujna. Izlazeći sa Suda Zdravko Mamić je na novinarski upit ljutito odgovorio da otkazivanje odvjetnicima nije bila nikakva taktika i da je to njegova konačna odluka. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.