Hrvatski radio

Radio Osijek

Sudionici Međunarodnoga kampa "Čovjek-Svijet" u Osijeku

25.07.2017.

16:10

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi iz Izraela, Libanona, Jordana, Palestine i Italije posjetili su Grad Osijek. "Hombre Mundo" povezao je djecu iz različitih dijelova svijeta zauvijek .

Zamjenica osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako joj je susret s djecom s različitih kontinenata zapravo najljepši doživljaj u kratkoj karijeri u Gradu Osijeku. Kad su djeca u pitanju-tu samo možemo govoriti o iskrenosti, dobronamjernosti otvorenosti, jednostavnosti, ljubavi... Međunarodni kamp "Hombre-Mundo 2017." ili Čovjek-Svijet 2017."  ove se godine održava i u Hrvatskoj (u Križevcima), a ovaj tjedan i lokalni kamp u Slavoniji. Naši mladi prijatelji danas su naši gosti i naravno da su dobrodošli. Grad Osijek poznat je kroz povijest po svojoj multikulturalnosti, a Osječani i Osječanke su-jednako kao i ovi mladi-jednostavni, otvoreni i dobronamjerni i uvijek prihvaćaju druge kulture nadilazeći sve one povijesne i kulturne sukobe te u prvi plan stavljamo ono što je najvažnije - LJUBAV. Mladi i djeca daleko su pametniji i bolji od nas odraslih, istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Svoje dojmove u samom projektu ispričala nam je Lamal iz Libanona,a kao domaćini kampa i Benjamin te Jakov. "Jako mi je drago da godišnji provodim ovdje, to mi je najljepše životno iskustvo dosada i ostat će zauvijek u mojem srcu. Osjećala sam se tako povezana sa svim ovim mladim ljudima i djecom i mogu reći da su mi svi oni braća i sestre. Nisam smogla snage u sebi reći im zbogom u smislu rastanka, jer mi ćemo ostati povezani zauvijek. Čvrsto se nadamo kako ćemo se ponovno za dvije godine sresti u Keniji"."Bilo je jako lijepo družiti se s djecom iz različitih država na svijetu, nadasve zanimljivo i zabavno-igrali smo se zajedno, prali posuđe i spremali stolove i nitko nije bio sam, svi su se družili sa svima". "Ja sam Jakov, mališan iz isre i posebno me se dojmilo jedinstvo među nama. Na jednom je mjestu bilo oko 300-tinjak djece i svi su imali zajednički cilj pa je lako bilo steći prijatelje. Ostat ćemo i dalje u kontaktu".                     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.