Hrvatski radio

Radio Osijek

Šuker kod Vrkića - "Pustite neka svatko radi svoj posao!"

08.06.2018.

14:49

Autor: Željko Kovačević

Vrkić i Šuker (Dubravka Petric/PIXSELL)

Vrkić i Šuker (Dubravka Petric/PIXSELL)

Foto: - / -

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić primio je predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom HNS-a i počasnim građaninom Osijeka, Davorom Šukerom te članove senegalskog nogometnog saveza predvođenog dopredsjednikom saveza Abdoulaye Sowom

Abdoulaye Sow dopredsjednik senegalskog nogometnog saveza izrazio je zadovoljstvo prijemom, kako čelnika u gradu i županiji, tako i običnih ljudi s kojima su se Senegalci susreli nakon jučerašnjeg treninga. Prema riječima običnih građana senegalski reprezentativci pokazali su beskrajno strpljenje, a posebno njihova najveća zvijezda, Liverpoolovo lijevo krilo, 70 milijuna eura vrijedan, Sadio Mané koji se slikao s brojnim Osječanima.

"Siguran sam da ćemo gledati dobru utakmicu. Želim našim domaćinima uspjeh na svjetskom prvenstvu barem jednak onome iz 1998, a nama iz 2002 (kada su stigli do četvrtzavršnice)." – rekao je Abdoulaye Sow, dopredsjednik senegalskog nogometnog saveza.

Zadovoljan je bio i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je rekao kako bi sve bilo bolje da hrvatski političari "igraju" kao hrvatski nogometni reprezentativci.

"Hvala HNS-u što nije zaboravio istok Hrvatske i što je dao priliku Osijeku da se još jednom dokaže kao izvrstan domaćin" – rekao je Vrkić

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker poprilično je opušteno stao pred novinare.

"Nakon onoga što smo jučer doživjeli u Vukovaru i svih prethodnih susreta hrvatske reprezentacije u Slavoniji mogu još samo poželjeti dobar rezultat u Gradskom vrtu!"

Šuker je očekivao i pitanje o Mamiću, odnosno hoće li se presuda dinamovom savjetniku odraziti na Modrića i Lovrena, kojima prijete kazne zbog neiznošenja istine na suđenju.

"Reći ću vam ovako. Vaša su pitanja potpuno legitimna u demokratskoj Hrvatskoj, ali pustite da svatko radi svoj posao. Nogometaši neka igraju, predsjednik neka vodi savez, a institucije neka rade svoj posao!" - rekao je Šuker.

Nakon druženja u osječkom gradskom poglavarstvu delegacija HNS-a otišla je u Osječku Kupsku, gdje se dovršava Kuća nogometa Osječko – baranjske županije.

U sredini Šuker i Sow (Dubravka Petric/PIXSELL)

U sredini Šuker i Sow (Dubravka Petric/PIXSELL)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.