Hrvatski radio

Radio Osijek

Sunčane toplice u Bizovcu - stižu i strani gosti

19.05.2016.

15:11

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bizovačkim toplicama vraća se sjaj i ugled zdravstvenog i turističkog odredišta. Novi ulagač, tvrtka Jake Andabaka, do sada je u obnovu uložila više od polovice od predviđenih 100 milijuna kuna. Nastavlja se uređenje hotelskog kompleksa i unutarnjih bazena s termalnom vodom.

 Nakon otvorenja najvećega bazena s valovima u Slavoniji, pristižu i gosti iz inozemstva, no najviše je domaćih. Stižu iz Slavonije na rehabilitaciju, ali i rekreaciju.
Lječilište će biti najbolje u Hrvatskoj, očekuje direktor društva Sunčane toplice d.d.  Stjepko Bulić koji je na radnom sastanku dočekao župana osječko-baranjskog dr.sc.Vladimira Šišljagića. Nakon što je obišao poznato lječilište, posebno stacionarni dio sa 116 postelja, Šišljagić je ustvrdio kako je zdravstvena usluga na iznimno visokoj razini.

"Nije razlog samo kvalitetna oprema, nego i onaj najvažniji - čovjek. Na Fizikalnoj terapiji, primjerice, svaki pacijent ima terapeuta, a to nije čest slučaj ni u europskim razmjerima" - istaknuo je u razgovoru s novinarima osječko-baranjski župan. Trideset, četrdeset godina geotermalni izvori u Bizovcu nisu bili dovoljno iskorišteni, potencijal je zanemarivan,  a zahvaljujući novom ulagaču u proteklih godinu i pol vidimo izvrsna postignuća, smatra župan Šišljagić. Naveo je i kako se nada da će Bizovačke toplice za turiste iz susjednih zemalja postati udarna destinacija takve vrste, te da će zaposleni zdravstveni i ostali radnici imati plaće na europskoj razini.

O  planovima razvoja direktor društva Sunčane toplice d.d.  Stjepko Bulić kaže da koncept uspjeha ne počiva samo na termalnoj vodi. Otvoreni su natječaji za zapošljavanje -  no, nastavlja, apsurd je da u zemlji s tolikom nezaposlenošću teško pronalaze recepcionere i konobare. U  obnovu i uređenje do sada je uloženo oko 60 milijuna kuna.

Investicija je, po Bulićevim riječima, vrijedna 100 milijuna kuna.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.