Hrvatski radio

Radio Osijek

Suncokret ruralnog turizma – sedam dobitnika iz Osječko-baranjske županije

29.04.2022.

00:09

Autor: Radio Osijek/TM

Nagrađeni Suncokretom ruralnog turizma

Nagrađeni Suncokretom ruralnog turizma

Foto: Osječko-baranjska županija / -

Osječko-baranjska županija iz Cavtata, gdje su dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, vraća se sa sedam odličja u pet kategorija. Kandidati su se ocjenjivali u osam kategorija. Bilo je prijavljeno 138 projekata iz 19 županija, a dodijeljeno je 59 nagrada, Zlatnih, Srebrnih i Brončanih povelja te posebnih priznanja.

Suncokret ruralnog turizma

Suncokret ruralnog turizma

Foto: - / -

Š𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬𝐤u 𝐭𝐢𝐭𝐮𝐥u Veliki zlatni suncokret uz Hotel Village Balatura, Tribalj, dobila su dva objekta u Slavoniji – Restoran Crna svinja, Terra Negra Country Club, Čepin, Osječko-baranjska županija i Domestic house LOLA, Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija

Osim šampionske titule u Osječko-baranjsku županiju stiže još šest nagrada i priznanja:

U kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva” posebno priznanje za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobio je Seoski turizam Lacković iz Bilja.

Restoran Ribnjak iz Našica nositelj je zlatne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija, dok je u istoj kategoriji „Stari mlin”, restoran iz Dalja dobio brončanu povelju. U kategoriji „Vinski turizam” srebrna povelja dodijeljena je Vinariji Siber iz Erduta, a brončana Vinariji Horvat iz Kamenca.

U kategoriji „Ruralno turistički projekti” zlatnu je povelju dobio Kulturni i znanstveni centar „Milutin Milanković” iz Dalja.

"Osječko-baranjska županija ove je godine druga po broju nagrada, što govori o kvaliteti turističke ponude kod nas. Drago mi je bilo podržati ih danas, a nastavljamo i s podrškom turizmu istoka Hrvatske s našim županijskim potporama”, napisao je, ne skrivajući zadovoljstvo, na svom Facebook profilu župan osječko-baranjski Ivan Anušić.  


Osječko-baranjski župan Ivan Anušić na dodjeli nagrada

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić na dodjeli nagrada

Foto: Osječko-baranjska županija / -

I ostale slavonske županije također su dobile priznanje za rad u ruralnom turizmu:

Srebrnu povelju u kategoriji „Vinski turizam” dobio je projekt Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije „Slavonija i Podravina, Wine not?!”. Srebrna je povelja, ali u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom području” s područja te županije dodijeljena Posjetiteljskom centru Dravska priča Noskovci.

Brončana povelja u kategoriji „Vinski turizam” stigla je u ruke Kušaonice pjenušca, vina i čokoladnih pralina „Izvor života” iz Iloka. Vožnja turističkom brodicom po rijeci Bosut u Općini Andrijaševci u Vukovarsko-srijemskoj županiji nagrađena je srebrnom poveljom u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom području”.

Posebno priznanje za promociju slatkovodnog ribarstva u turizmu u kategoriji „Ruralno turistički projekti” dobio je KUD Matija Antun Relković Davor, organizator Ribarskih večeri u Davoru, Brodsko-posavska županija

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award, održan je u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" dodjelu nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske organizirala je deveti put . 

direktorica restorana Terra Negra Country Club iz Čepina Julija Ivanišić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.