Hrvatski radio

Radio Osijek

Suradnja Odjela za matematiku i OBŽ

04.10.2021.

11:22

Autor: Željka Bačić

Radio Osijek, Ž.Bačić

Radio Osijek, Ž.Bačić

Foto: - / -

Zamjenik župana osječko- baranjskog Josip Miletić potpisao je Sporazum s pročelnikom Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Štrosmajera Kristianom Sabom, kojim se povezuje visoko obrazovanje, znanost i gospodarstvo.

Ovaj Sporazum je potvrda prepoznanavnja onoga što tržište gospodarstva traži, ali i želje Osječko- baranjske županije  da se što više ulaže u mlade kadrove. Zamjenik župana Josip Miletić je istaknuo kako je ovo ključ kojim  žele definirati nove odnose  u suradnji s Odjelom za matematiku osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te da su to su novi pozitivni trendovi, a Sporazum će se u predstojećem razdoblju stalno razrađivati. Pročelnik Odjela za matematiku Kristian Sabo izrazio je veliko zadovoljstvo Sporazumom, jer on predstavlja  pravni i formalni okvir koji omogućava pripremu projekata za popularizaciju STEMA i znanosti te razmjene znanstvenih iskustava. Odjel je utemeljen 1999. godine i jedini je sveučilišni odjel u Hrvatskoj. Od osnutka su primijenjenu matematiku, računalnu i podatkovnu znanost, koja je temelj svih poslova budućnosti, nastojali staviti u službu gospodarstva. danas imamju jednu od najvećih stopa zaposlenosti, čak 90 posto diplomanata  dobije posao i važan su partner u IT industiji. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.