Hrvatski radio

Radio Osijek

Suradnja Slavonije i Istre: Turizam i lokalni proizvodi

28.02.2019.

17:22

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

U Osijeku je održana je panel rasprava "Turizam i lokalni proizvodi" na kojoj se se razgovaralo o značaju tradicijske baštine u suvremenoj turističkoj ponudi, ulozi lokalnih proizvoda u oblikovanju turističkog doživljaja, povezivanju i ponudi slavonskih proizvoda u sklopu istarske turističke ponude.

Gosti iz Istre predstavili su Međunarodni sajam "S klobasicom u Europu" koji se od 2013. održava u Svetom Petru u Šumi a od početka imaju odličnu suradnju sa slavonskim županijama, osobito Osječko- baranjskom. Na sajmu se, među ostalima, predstavljaju proizvođači pršuta i kobasičari a pokazalo se da je u tim proizvodima koji se proizvode u Istri kvalitetna slavonska sirovina, rečeno je na skupu koji završava večerom na kojoj se na istom tanjuru mogu naći slavonski kulen, istarska kobasica, samoborska salama, ravioli punjeni slavonskom kobasicom, zapečeni sa sirom i slavonskim čvarcima.

Na tim je primjerima istaknuto da Slavonija može puno naučiti od Istre u smislu strateškog promišljanja, brendiranja, kreiranja proizvoda zanimljivog turistima te promocije slavonske enogastrološke ponude koja se po kvaliteti može nositi s bilo kojom takvom ponudom u Europi- neki su od naglasaka skupa. Organizatori sajma "S klobasicom u Europu", koji će se održati od 22.-24. ožujka u Svetom Petru u Šumi, najavljuju i Ljetni noćni sajam "Okusi hrvatskoga sela" koji će održati u jeku turističke sezone 23. i 24.kolovoza.    

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.