Hrvatski radio

Radio Osijek

Suradnju Osijeka i Kosova podignuti na još višu razinu

05.05.2016.

14:19

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zamjenika ministra za dijasporu Republike Kosovo Janeza Frrokaja primio je danas gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, a razgovarali su o suradnji na gospodarskom, obrazovnom, sportskom i kulturnom planu.

Gradonačelnik Vrkić je napomenuo kako je današnji sastanak samo nastavak izvrsne suranje dvaju naroda i dviju država, ali i nastojanje da se suradnja podigne na još višu razinu. Posebice su istaknuli planove na suradnji Osijeka i kosovskog grada-prijatelja Prizrena: "Mislim da smo na dobrom putu da kroz strateške odnose pronađemo nove elemente za novi zamah, novu suradnju i za podizanje međusobnih odnosa na još višu razinu. Poznato je kako su naši proizvodi, poput Saponijinih i Kanditovih, vrlo cijenjeni na Kosovu, a tu gospodarsku suradnju pokušavamo i unaprijediti. Razgovarali smo i o kulturnoj suradnji, a pokušavamo naći zajedničke točke putem kojih bi se Kosovo uključilo u naše manifestacije poput Osječkog ljeta kulture." - rekao je gradonačelnik Vrkić.

Zamjenik ministra za dijasporu Republike Kosovo Janez Frrokaj zahvalio je hrvatskoj na potpori u borbi za neovisnost kao i na potpori prilikom prijama Kosovskog nogometnog saveza u UEFU: "Osim toga smo zahvalni i na lokalnoj razini budući da doprinosite očuvanju identiteta i kulture kosovskih iseljenika koji žive u Osijeku, kao i obrazovanju Albanaca. Nadamo se kako ćemo i ubuduće nastaviti suradnju na svim razinama." - rekao je Frrokaj i pozvao predstavnike Grada Osijeka na uzvratni posjet Kosovu.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.