Hrvatski radio

Radio Osijek

Susjedi zatvaraju granice; izbjeglice i dalje stižu

19.10.2015.

09:33

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatsku je sinoć ušlo 4218 migranata, u Opatovcu zbrinuta 4351 osoba, izvješćuje MUP. Migranti iz Srbije i dalje stižu; Slovenija od jutra "intenzivno štiti" granicu .

Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 197 000 migranata. Slovenska policija počela je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima s "intenzivnom zaštitom" državne granice, izjavio je Bojan Kitel, glasnogovornik policijske uprave Maribor. U blizini graničnog prijelaza Središče ob Dravi postavljene su ograde i veći broj policajaca, kako bi se spriječio prijelaz migranata koji su sinoć vlakom dovezeni iz Opatovca, a za koji slovenske vlasti navode da je poslan iako u Sloveniji nema kapaciteta za prijam tako velikog broja ljudi.

Slovenska policija potvrdila je da je zbog novonastale situacije za sav promet zatvorila taj granični prijelaz.
Kitel je rekao da je oko 4 sata i 30 minuta na prijelazu Središče ob Dravi dopušten ulazak samo za 150 žena i djece, pri čemu je jedna trudnica prebačena u bolnicu. U Sloveniji su svi kapaciteti za smještaj migranata puni, a Austrija je priopćila da nove ne prima, kazao je Kitel. To je kasno sinoć u priopćenju za javnost prenijelo i slovensko ministarstvo unutarnjih poslova, navevši da je austrijska ministrica unutarnjih poslova to u telefonskom razgovoru kazala slovenskoj ministrici Vesni Gjerkeš Žnidar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.