Hrvatski radio

Radio Osijek

Susret HAMAG-BICRO-a sa slavonskim poduzetnicima

16.10.2018.

12:58

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO u Osijeku je poduzetnicima predstavila mogućnosti financiranja i poticanja gospodarstva Slavonije i Baranje. Poseban naglasak bio je na aktualnim Mikro i Malim zajmovima za ruralni razvoj.

Na skupu održanom u Županijskoj komori Osijek bilo je riječi o otvorenim pozivima za financiranje iz sredstava EU fondova, a poduzetnici su dobili savjete o tome na što trebaju pripaziti prilikom izrade projektne prijave i tijekom provedbe projekta.

Član Uprave HAMAG-BICRO-a Mario Turalija, govoreći o kreditima za ruralni razvoj, istaknuo je kako im je, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, želja da se naši poljoprivrednici zadužuju po uvjetima kao i u drugim zemljama Europske unije. Zajmovi su namijenjeni poljoprivrednicima, prerađivačima poljoprivrednih proizvoda te subjektima koji djeluju u sektoru šumarstva. Mikro kredit odobrava se u iznosu do 25 tisuća eura, a Mali do 50 tisuća eura.

Župan Ivan Anušić istaknuo je da Osječko-baranjska županija prednjači u povlačenju sredstava preko HAMAG-BICRO-a jer je od ukupno 830 milijuna kuna, koliko je na raspolaganju za regiju Slavonija, dosad povukla 240 milijuna kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.