Hrvatski radio

Radio Osijek

Susret hrvatskih i poljskih gospodarstvenika

15.10.2015.

13:32

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Županijskoj gospodarskoj komori u Osijeku održan je susret gospodarstvenika Poljske i Hrvatske u organizaciji časopisa "Poduzetnik". Bila je to prigoda za potvrdu suradnje te otvaranje novih mogućnosti gospodarske razmjene.

Ono što je našim gospodarstvenicima najznačajnije pri izvozu i kontaktu s poljskim tržištem su strojarska industrija, kemijska, papirna i industrija namještaja- rekao je predsjednik Županijske komore Zoran Kovačević. U uvozu smo zainteresirani za njihove metalske i elektro proizvode. U novije vrijeme sudjelovali smo na prestižnim sajmovima u Poljskoj gdje su naši vinari postigli izuzetne rezultate na vrlo zahtjevnom poljskom tržištu- ističe Kovačević.

Mogućnosti ulaganja su zaista velike no potrebno je ubrzati administrativne, birokratske i pravosudne postupke a lokalnoj zajednici treba dati veći utjecaj na poticanje investicija- rekao je župan Vladimir Šišljagić. Tu je i potencijal vezan za prometnu infrastrukturu, za riječni i zračni promet te Koridor Vc i željeznički i cestovni, može se otvoriti prostor za znatno veću robnu razmjenu nego je sada- 300 milijuna dolara s tim da smo mi u deficitu- zaključio je župan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.