Hrvatski radio

Radio Osijek

14:51 / 15.05.2021.

Autor: Radio Osijek / KI

Susret "malih divova" i ostalih oldtimera

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Legendarni automobil Renault 4, među ljubiteljima poznat i kao "mali div", ove godine slavi 60. rođendan. Tim je povodom na lijevoj dravskoj obali kod Katakombi organiziran susret vlasnika, a nakon druženja krenuli su u vožnju Baranjom do izletišta "Tri mudraca".

Uz legendarne "četvorke" okupilo se još desetak dugih oldtimera, a susret je organizirala ponosna vlasnica jednog od mlađih primjeraka, 32-godišnjeg "malog diva" Martina Jednobrković: "U ovaj sam se automobil zaljubila još kao srednjoškolka. Ugledala sam ga na ulici i upitala roditelje kakav je to auto. Oni su mi rekli da je to Renault 4, automobil njihove mladosti iz 60-ih godina. Od tada pa do danas sanjam o njemu i evo prije 3 mjeseca sam konačno došla u vlasništvo jednog primjerka. Moj crveni ljubimac je jedan od mlađih, 1989, je godište. Inače je Renault 4 u odličnom stanju vrlo teško pronaći jer svi koji ga imaju sačuvanog ne žele ga prodati. To je posebna ljubav i posebne emocije i uglavnom su to naslijeđeni primjerci", rekla je Jednobrković i dodala kako će pokušati najesen organizirati još jedno druženje vlasnika "malog diva" u nadi da tada neće biti na snazi epidemiološke mjere koje su ih ograničavale u današnjem susretu.

Uz Martininu crvenu "četvorku" kod katakombi su se pojavile još samo dvije. Zovko Štimac iz Orahovice dovezao je Renault 4 TL iz 1976. godine s prijeđenih samo 40.000 kilometara, a Predrag Zvečevac model GTL iz 1987. godine koji je naslijedio od oca. Priključili su im se i drugi Oldtimeri, pa se tu našle dvije Lade, "Buba", "Tristać", "Dijana" i Jaguar.

Martina i Zorko

Predrag

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.