Hrvatski radio

Radio Osijek

Susret prijateljskih gradova i umjetnika

25.01.2022.

16:43

Autor: HRT Radio Osijek

Ivan Radić i József Tóth

Ivan Radić i József Tóth

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

U povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Mađarske danas su se sastali gradonačelnici Osijeka Ivan Radić i 13. Okruga Budimpešte József Tóth. 

Dvojica su gradonačelnika istaknula kako je povelja o prijateljstvu i suradnji potpisana prije 21 godinu i do sada su uspostavljeni brojni kontakti, prije svega umjetnika, udruga i znanstvenika, a gradonačelnik Tóth poželio je da se intenziviraju gospodarski odnosi i što prije postigne gospodarski napredak Osijeka. 

Gradonačelnik Radić i predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Vladimir Ham obišli su Kulturni centar u kojem je održan sastanak te se upoznali s brojnim sadržajima koje nudi ta velika institucija, poznata među ostalim i po Rock muzeju, a njena kazališna dvorana ima više od 600 mjesta u gledalištu. Osječko izaslanstvo posjetilo je i park koji je u Budimpešti nazvan po Osijeku. 

Susret dvojice gradonačelnika završit će gala koncertom u Operetnom kazalištu u Budimpešti. Program nazvan "On the bridge of music" izveden je 18. siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a danas će osječki i mađarski solisti i orkestri predstaviti se publici u mađarskoj prijestolnici. 

Ivan Radić u Kulturnom centru Budimpešte

Ivan Radić u Kulturnom centru Budimpešte

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Ivan Radić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.