Hrvatski radio

Radio Osijek

Sutra se otvara Kuća u prirodi Zlatna Greda

15.05.2020.

12:42

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Ovu subotu 16.5. otvara se poznato slavonsko – baranjsko izletište Kuća u prirodi Zlatna Greda .

„Već s prvim popuštanjem mjera protiv Korona virusa naši sugrađani s područja Slavonije i Baranje željni aktivnog boravka na otvorenom u prirodi počeli su nas kontaktirati tražeći informaciju kada ćemo otvoriti izletište. Zadovoljstvo nam je napokon otvoriti sezonu s novim sadržajima i zagarantiranom zabavom ali i odmorom. Pored šetnje pustolovnom stazom uz promatranje živog svijeta Kopačkog rita, veslanja, pentranja po adrenalinskom parku, izležavanja na suncu, druženja s konjima moći ćete uživati i na našim novim kućicama u krošnjama stoljetnih šuma. Za one koji ogladne nakon aktivnog boravka u prirodi u ponudi su novi meniji domaćih i baranjskih jela po pristupačnim cijenama.“

„Ovogodišnja sezona posebna je za našu udrugu i Kuću u prirodi – udruga Zeleni Osijek obilježava četvrt stoljeća (25 godina), a Kuća u prirodi – Eko centar Zlatna Greda 17 godina svog rada. Eko centar Zlatna Greda projekt je Zelenog Osijeka kroz koji radimo na održivom razvoju i eko turizmu s ciljem očuvanja prirodnih resursa Kopačkog rita, Slavonije i Baranje. Od ove sezone „ozelenili“ smo naš Eko centar koji se opskrbljuje električnom energijom iz novoinstaliranih obnovljivih izvora energije (solarnih panela) te ima i punionicu za električna vozila. Naš ekološki otisak je sve manji, a doprinos očuvanju okoliša sve veći,“ rekao je predsjednik udruge Zeleni Osijek Jasmin Sadiković.

 

Eko centar Zlatna greda

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.