Hrvatski radio

Radio Osijek

Suverenisti: Ovo nije samo pljačka Ine nego i hrvatskog naroda

30.08.2022.

11:51

Autor: HRT

Hrvatski suverenisti

Hrvatski suverenisti

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

"Pljačka Ine pogađa same temelje Hrvatske jer to nije samo pljačka Ine nego i hrvatskih građana koji su desetljećima stvarali tu kompaniju", ustvrdili su danas na konferenciji za novinare saborski zastupnici Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček i Vesna Vučemilović.

Pavliček je naglasio kako je nevjerojatno da se ovakva krađa mogla odvijati, a da za nju zna samo petero ljudi, pa vjeruje da će se uskoro vidjeti tko je još upleten.

"Uhićene osobe u Ini trebali su nadzirati oni koje je imenovala Vlada, čime dolazimo do političke odgovornosti Vlade, odnosno resornih ministara, pa i samog premijera, jer za imenovanje na visoke i odgovorne funkcije očito nije bila ključna kvaliteta već stranačka pripadnost", kaže Pavliček.

Da je Vlada svakom kućanstvu u Hrvatskoj dala vaučer od 1000 kuna, kojim bi lakše prebrodili energetsku krizu, ukupan iznos bio bi manji od ukradenog novca u samo ovoj aferi, i to jasno govori o koliko se velikoj pljački radi.

"Kako se u posljednje vrijeme događa sve više takvih uhićenja, a nedugo nakon njih uhićeni se brane sa slobode, Hrvatski suverenisti uputit će u saborsku proceduru prijedlog izmjena Kaznenog zakona kojima bi se gospodarski kriminal nad imovinom u vlasništvu države posebno kategorizirao te bi za to bila moguća doživotna kazna zatvora. Prema trenutno važećem zakonu, čak kada se i dokaže udruženi gospodarski kriminal pojedinci izlaze na slobodnu najkasnije za 15 godina, a često i puno brže", istaknuo je Pavliček.

Vesna Vučemilović rekla je kako je njena jučerašnja inicijativa da saborski Odbor za gospodarstvo što žurnije javno sasluša šefa Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) uvrštena na dnevni red sljedeće sjednice Odbora.

Marijan Pavliček i Vesna Vučemilović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.