Hrvatski radio

Radio Osijek

12:27 / 06.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Svaka treća posada osvojila medalju

Iktusovci koji su nastupili na JUMBOvoj regati

Iktusovci koji su nastupili na JUMBOvoj regati

Foto: VK Iktus Osijek / -

Proteklog je vikenda na zagrebačkom Jarunu održana tradicionalna JUMBOva regata, koja je okupila rekordnih 530 posada iz hrvatskih, austrijskih i slovenskih veslačkih klubova. Osječki Iktus nastupio je s 34 posade, a u Osijek su se vratili s čak 11 medalja:

Zlato su osvojile ženske posade - dvojac na pariće kadetkinja Dunja Viszmeg, Ana Puškadija. dvojac bez kormilara juniorke Nela Puškadija, Lana Slunjski te četverac na pariće mlađe juniorke Donata Elez, Lucija Koloda, Greta Dragišić, Nora Vukojević


Srebrne su medalje izborili četverac bez kormilara mlađi juniori Jakov Horvat, Lovro Rudec, Andro Čokolić, Ivan Sabolek, dvojac na pariće mlađe juniorke Lucija Koloda, Greta Dragišić, samac mlađi juniori Petra Jukić te četverac na pariće juniori Mihael Kolarić, David Jug, Ante Vrkić, Ivor Janković.

 

Brončane medalje oko vrata su stavili – Tin Takalić u lakom samcu, seniori, zatim četverac na pariće s kormilarom (GIG) kadeti Zorislav Kraus, Marko Milojković, Marin Peković, Luka Vondrak, kormilar Luka Došen, četverac na pariće s kormilarom (GIG) kadetkinje Ana Jukić, Tena Sekereš, Lea Endrich, Petra Jelić, kormilar Luka Došen te samac laki juniori Tin Takalić


„Odličnim nastupima na Jarunu, Iktusovci su najavili respektabilnu borbu na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za kadete, mlađe juniore i juniore koje će se održati prvog vikenda u srpnju. Podsjećamo da Veslački klub "Iktus", nakon prvog dijela Hrvatskog veslačkog prvenstva (seniorskog), zauzima 3. mjesto u ukupnom poretku. Isto tako, čak je 7 naših veslača ušlo u uži izbor za reprezentativnu vrstu koja će već sljedećeg vikenda nastupiti na Međunarodnoj regati Bled. Prije odlaska na Hrvatsko veslačko prvenstvo, kompletan Iktusov veslački pogon "odradit" će zajedničke pripreme na jednoj od bližih "mirnih" lokacija u trajanju od 10 dana”, priopćeno je iz kluba.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.