Hrvatski radio

Radio Osijek

Svatovi u đakovačkoj "Nikolini" nisu upitni

17.07.2017.

14:44

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Priča oko vlasništva Hotela, odnosno sale za svatove Nikolina iz Đakova danas je dobila nastavak. Bivši vlasnik Mate Gregačević tvrdi kako mu odlukom Županijskog suda u Splitu obitelj Čapalija nekretninu mora vratiti u posjed, dok novi vlasnici poručuju kako pravne osnove za to ne postoje.

Konferenciju za novinare, na kojoj je iznio svoju stranu priče, prvo je sazvao Mate Gregačević koji je tumačio rješenje Županijskog suda u Splitu, a koje je Sud donio nakon njegove žalbe. Njime je predmet vraćen Općinskom sudu u Osijeku na ponovni postupak, što, smatra Gregačević znači: "Da Jure Čapalija firmu moje kćerke mora vratiti u posjed. Ovom je odlukom deložacija poništena. Znači ide novo suđenje, sve novo, nema ovrhe. To znači da se sve mora vratit u početno stanje, a to je recimo da on mora iseliti i meni vratiti ključeve. A onda će postupci trajati koliko hoćeš, možda godinama", rekao je Gregačević.

Nakon istupa Mate Gregačevića na konferenciji za novinare se oglasila i obitelj Čapalija i to putem odvjetnika Jure Jurića. On je pojasnio kako je prvo pred općinskim sudom u Osijeku donesena nepravomoćna presuda da Trgovačko društvo DO-MI-DO mora nekretninu predati u posjed Jelici Čapaliji. Zatim je žalbom predmet u drugom stupnju ustupljen Županijskom sudu u Splitu, gdje je, tvrdi Jurić, predmet trenutačno u postupku i nikakva odluka nije donesena. Što se tiče ukidbenog rješenja, koje spominje Mate Gregačević, odvjetnik Jurić pojašnjava kako ono ne dovodi u pitanje vlasništvo nad nekretninom: "Vraćanjem predmeta na Općinski sud u Osijek treba se samo ispraviti procesna omaška. Pravne osnove da bi se vratio u posjed ove nekretnine gospodin Gregačević nema. Neka slobodno radi što god želi jer mi smo pravna država i uređena država. Vjerujemo u pravni sustav i konačni ishod ćemo vidjeti, no Jelica Čapalija je zakonito upisana vlasnica u posjedu ove nekretnine i to nitko ne može promijeniti. Na kraju naglašavam kako će se sve do sada dogovorene i buduće svatovske svečanosti u sali "Nikolona" i održati", rekao je odvjetnik Jurić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.