Hrvatski radio

Radio Osijek

Sve bolja epidemiološka slika u slavonskim županijama

26.02.2022.

18:37

Autor: Radio Osijek/TM

Epidemija

Epidemija

Foto: HRT / HTV

U slavonskim je županijama zabilježeno 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj županiji 142 su novoooboljele osobe, Brodsko-posavskoj 50, Vukovarsko-srijemskoj 18, Požeško-slavonskoj 31, Virovitičko-podravskoj 6. Četiri osobe su preminule.

Za područje Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obrađeno je 313 uzoraka, 142 su nalaza bila pozitivna na SARS-CoV-2, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Najviše novooboljelih, njih 72, dolaze iz Osijeka, slijede Đakovo 18, Čepin 14, Našice 8, Beli Manastir i Valpovo po 6, Belišće 4, Petrijevci 3, Donji Miholjac,Erdut i Koška po 2, Antunovac, Bizovac, Darda, Đurđenovac i Gorjani po 1. U osječkom KBC-u i našičkoj bolnici hospitalizirano je 59 covid pacijenata, šest ih je u Respiracijskom centru. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 458 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije osobe su umrle od posljedica bolesti COVID-19, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici liječi se 49 covid pacijenata, na respiratoru ih je šestero. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 419 osoba. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 18 novih osoba pozitivnih na koronavirus, što je pokazala analiza 126 uzoraka. Dvije osobe su preminule od posljedica zaraze, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Sedmero novooboljelih je iz Vinkovaca,  3 iz Vukovara, 2 iz Tovarnika, te po 1 osoba iz Antina, Babine Grede, Cerića, Opatovca, Podrinja i  Starih Jankovaca. Na tom je području trenutačno aktivno 207 slučajeva zaraze. Na bolničkom su liječenju 43 covid pacijenta. Među osobama zaraženima koronavirusom pet je iz sustava zdravstva. U samoizolaciji se na području županije nalaze 322 osobe.  

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 69 uzoraka od kojih je 31 bio pozitivan na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 247 slučajeva zaraze – 16 osoba je hospitalizirano, 231 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 94 osobe.

Pet osoba iz Virovitice i jedna iz Sopja pozitivni su na koronavirus – pokazala je analiza 49 uzoraka, koliko je ljudi s područja Virovitičko-podravske županije bilo testirano u posljednja 24 sata. Na bolničkom se liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi 16 covid pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.