Hrvatski radio

Radio Osijek

Sve je spremno za sezonu grijanja u Osijeku

22.09.2016.

10:16

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za osječko HEP-Topinarstvo 15. rujna službeno je počela sezona grijanja. To je vrijeme kada se provjeravaju toplinske stanice kako bi se u trenutku kada budu ispunjeni temperaturni uvjeti, moglo uključiti grijanje

Dani su sve manje topli, a posebice jutra. Vrijeme je kada ne razmišljamo kako rashladiti, već kako zagrijati prostor u kojem boravimo. Prema riječim direktora HEP-Toplinarstva- Pogona Osijek Ivice Mihaljevića za očekivati je da će radijatori biti topli početkom listopada, iako se to sa sigurnošću ne može tvrditi, jer ovisi o vremenskim uvjetima, odnosno nižim jutarnjim i večernjim temperaturama. Kao i prethodnih godina grijanje će Toplana najprije uključiti prioritetnim skupinama poput, bolnica, vrtića ili škola, a tada bi i ostali potrošači trebali doći na red. Iz HEP-a pozivaju građane i predstavnike stanara da dostave uvjerenje o ispravnosti instalacija u zgradama kako bi se moglo pustiti grijanje, jer u protivnom moglo bi se dogoditi da zbog neispravnih instalacija u jednom stanu grijanje neće biti uključeno u više stanova ili čak u cijeloj stambenoj zgradi. Cijene energenata, napominje Mihaljević, trebale bi ostati na razini cijena iz prethodnih godina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.