Hrvatski radio

Radio Osijek

Sve manje zaraženih i ljudi u samoizolaciji

02.06.2020.

14:18

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: - / -

Sve je manje oboljelih od COVID-a19. Iz županijskih stožera stižu vijesti o povoljnoj epidemiološkoj situaciji, jer novih slučajeva zaraze nema, a povećava se broj onih koji su izliječeni .

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata testirana su 74 uzoraka i svi su, prethodnih 11 dana, bili negativni na koronavirus. Ukupan broj oboljelih od početka epidemije ostaje 133 osobe. "Jučer je još jedna osoba izliječena, što je već 117 osoba s područja Osječko-baranjske županije koja je preboljela ovu bolest", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. Na liječenju u KBC-u Osijek nema pacijenata odoljelih od COVID-a19, a preostalih osam pozitivnih osoba liječi se kod kuće. U samoizolaciji su dvije osobe, odnosno jedna manje nego dan ranije.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od kojih je 40 izliječeno. U protekla 24 sata nije testirana ni jedna osoba. U samoizolaciji na području županije nalazi se 6 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju te epidemiološke mjere.
"Već 31 dan Virovitičko-podravska županija nema novooboljelih od COVID-a 19. U posljednja 24 sata 13 osoba, testiranih na koronavirus, bilo je negativno", priopćeno je iz županijskog stožera. Ukupno je od početka pandemije s područja te županije testirana 1.221 osoba. Testiranja se trenutno provode u Općoj bolnici Virovitica, jer je COVID ambulanta u Cabuni, s obzirom na pozitivnu epidemiološku sliku, prestala s radom. U Virovitičko-podravskoj županiji devet osoba oboljelo je od COVID-a19, sedmero se oporavilo, jedna je osoba još uvijek zaražena, dok je jedan muškarac preminuo od posljedica COVID-a19.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan jedan slučaj zaraze koronavirusom, a ta se osoba nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalazi jedna osoba. Na analizu je poslano šest uzoraka. Od izbijanja epidemije ukupno je testirano 1296 osoba. "Danas je 20. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji", izvješćuje tamošnji Stožer civilne zaštite.
Ministar zdravstva Vili Beroš trenutnu je epidemiološku situaciju ocijenio je više nego zadovoljavajućom. "
To se nije dogodilo slučajno. Nacionalni stožer je poklonio vjeru struci i u sinergiji svih. Dobri rezultati postignuti su zahvaljujući građanima, struci, politici, Vladi, medijima", rekao je Beroš. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.