Hrvatski radio

Radio Osijek

Sve više pacijenata na Traumatologiji

01.02.2017.

10:34

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nagla promjena vremena, 1 stupanj, kiša pada od sinoć. Do 7 sati u Osijeku je palo 10 litara. Teški su uvjeti za hodanje, posebice zbog leda i snijega koji se topi na neočišćenim dijelovima pločnika.

Noćas na Objedinjenom hitnom prijemu u KBC-u u Osijeku nije bila gužva, ali tijekom jutra se stalno povećavao broj pacijenata, posebice u Traumatološkoj ambulanti zbog ozljeda na ledu i snijegu. Prema riječima  voditelja dr. Zlatka Majića, građani najčešće dolaze zbog podsklizavanja, zbog kojih su im se dogodila iščašenja i uganuća, a imali su i jednu tešku frakturu. Zbog velikog broja pacijenata dodana su još dva traumatologa. Tijekom dana očekuje se smirivanje stanja, ali problem predstavlja i južina koja izaziva zdravstvene probleme kod kardiovaskularnih bolesnika, pa je tako već primljena jedna osoba s infarktom. Svaka vremenska promjena osjeća se na Objedinjenom hitnom prijemu, kaže Dr. Majić i poziva građane, osobito starije životne dobi, da ne izlaze bez prijeke potrebe te da uzimaju redovitu terapiju, a u slučaju poteškoća trebaju se  javiti svom liječniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.