Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečana dodjela stipendije gimnazije Gaudeamus

15.07.2020.

11:58

Autor: Radio Osijek

HRT/Radio Osijek

HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Gimnazija Gaudeamus nastavila je praksu dodjele stipendija najperspektivnijim učenicima. Temeljem natječaja i složenog selekcijskog procesa ovogodišnja dobitnica je učenica Stella Kiralj .

„Stipendija je dodijeljena za sve četiri godine školovanja i potvrđuje izvrsnost na koju stavljamo naglasak”, istaknula je prilikom uručivanja ravnateljica Mirna Šakić i dodala: „Kandidati su prolazili kroz šest koraka selekcijskog procesa od slanja životopisa, motivacijskog razgovora, polaganja testa do eseja. U svakom slučaju ni malo lak zadatak, kao i za našu ocjenjivačku komisiju koja je odlučivala između više odličnih kandidata.”

„Najbolja od najboljih”, Stella Kiralj osnovnu je školu završila odličnim uspjehom i prosjekom 5.0, a za ostvarivanje stipendije pomogle su brojne izvanškolske aktivnosti: „Svestranost mi je sigurno olakšaša proces selekcije, kao i činjenica da je Gaudeamus bio moj prvi izbor još od trenutka kada sam pohađala integriranu igraonicu”, zaključila je Kiralj. Također, za ovogodišnje ostvarene rezultate učenici Luka Trtolja i Nera Tešankić nagrađeni su tabletom.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.