Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečana promocija na osječkom FERIT-u

12.07.2021.

11:20

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u ponedjeljak je održana promocija gotovo 400 magistara inženjera, sveučilišnih specijalista te sveučilišnih i stručnih prvostupnika koji su završili studij u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 17. svibnja ove godine.

Na osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija svake se godine upisuje 400 studenata, dok ih je na studiju magistara inženjera 160. Na promociji u ponedjeljak bilo je gotovo 400 studenata što je zbog pandemije nešto više od uobičajenog broja. Kako je istaknuo dekan FERIT-a Drago žagar najtraženiji su smjerovi u području računarstva, elektrotehnike, automobilskog računarstva i komunikacija što su i zanimanja budućnosti, a većina ih odmah po završetku studija pronalazi posao: "Većina naših studenata radi već za vrijeme studija, a velik broj njih prima stipendije i to već od treće godine. Radili smo nedavno i istraživanje prema kojemu su svi studenti na zadnjoj godini računarstva zaposleni", rekao je dekan Žagar i dodao kako zbog stipendija sve veći broj studenata završava fakultet u redovnom roku.

Budući da je broj studenata odavno premašio kapacitete Fakulteta koji se nalazi u Trpimirovoj ulici, planira se graditi i nova zgrada FERIT-a u Kampusu: "Mi danas realno zadovoljavamo 50% potreba koje bi bile optimalne za broj studenata koji imamo. Zbog toga se i planira graditi nova zgrada u Kampusu, a u tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, do kraja sljedeće godine se nadamo imati građevinsku dozvolu kako bi mogli aplicirati na fondove. Vjerujem da bi se taj projekt mogao realizirati za 4, 5, 6 godina kada će to biti zaista respektabilna institucija. Ona će pored obrazovnog dijela imati i istraživački dio, te startupe gdje ćemo omogućiti studentima da se povežu s poslodavcima i a pokrenu vlastiti posao", rekao je dekan FERIT-a Drago Žagar i dodao kako se u budućnosti planira i povećati broj studenata koji će moći upisati fakultet.

Galerija
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.