Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečana promocija zaštite oralnog zdravlja građana OBŽ-a i grada Osijeka

01.02.2019.

15:09

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

U novoosnovanom Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo, u osječkom Donjem gradu, u zgradi na uglu Crkvene i Zmaj Jovine, danas je održana svečana promocija zaštite oralnog zdravlja građana Osječko – baranjske županije i grada Osijeka.

Pozdravljajući nazočne, posebno izaslanika ministra zdravstva Milana Kujundžića, doktora Hrvoja Pezu, predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine, Miroslav Sikora, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske komore dentalne medicine, zahvalio na potpori županiji i gradu najavljujući kako se skoro otvara i fakultetska klinika.

Sikora je podsjetio kako je do nedavno nedostajalo specijalista dentalne medicine, a sada, uz novi fakultet, ne samo da se taj trend nedostatka i odljeva kadrova nadomjestio, već je fakultet jamstvo da će Slavonija u buduće imati, ne samo stručnjake, već i tehnologiju koja će se moći vrlo brzo mjeriti sa svjetskim standardima.

Mr. sc. Hrvoje Pezo, dr. med. dent., predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, izaslanik ministra zdravstva Milana Kujundžića, istaknuo je kako se uz veliko zalaganje fakultetskih djelatnika, županije i grada, unatoč, u početku, blagim otporima, došlo do osnivanja fakulteta koji će još jednom pokazati sav potencijal Slavonije i Slavonaca.

Osječko – baranjski župan Ivan Anušić spomenuo je kao je županija u prošloj godini izdvojila 1 637 000 kuna za obnovu dentalnih ambulanti i opremu te kako županija prati 5 specijalizanata dentalne medicine.

Gradonečelnik Osijeka Ivan Vrkić pohvalio je projekt koji je uz pomoć grada, županije i države, koja je prepisala fakultetu državnu imovinu, zgradu na uglu Zmaj Jovine i Crkvene ulice u Donjem Gradu, zaživio u Osijeku.

"Pozdravljamo svaku investiciju i spremni smo pomoći svima koji u Osijeku prepoznaju potencijale grada i žele ulagati!" - rekao je Vrkić.

Na svečanosti su podijeljene i Gold education card, Hrvatske komore dentalne medicine, koje je dodjelo Mato Lukić, ravnatelj osječkog Doma Zdravlja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.