Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečana sjednica Gradskog vijeća

01.12.2018.

16:02

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U povodu proslave Dana grada Osijeka u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručena javna priznanja .

Učinili smo pomake koji idu u prilog boljem životu građana i grada Osijeka na što sam posebno ponosan, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić te je čestitao građanima Dan grada Osijeka u uvjerenju da kroz međusobnu suradnju te odnose građana i gradske uprave u zajedničkom suživotu možemo napraviti iskorak za bolji život u budućnosti naših najmlađih. Dodao je da najviše treba raditi "da stvaramo uvjete da naša djeca ne odlaze u svijet a to možemo ako ozbiljno i odgovorno svatko od nas radi svoj dio posla, da stvaramo uvjete za veću zapošljivost, veće stvaranje materijalnih dobara novih i dodanih vrijednosti i istovremeno stvaramo infrastrukturu u gradu u kojoj se može lakše prometovati, kretati a uz sustav obrazovanja zaštite naše djece i konačnici da stvorimo uvjete da živimo u prekrasnom gradu, našem lijepom Osijeku”.
Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća uručena su javna priznanja.
Zlatnu plaketu „Grb grada Osijeka“ dobili su Zvonimir Kaprocki i Darko Nađ. Pečat grada Osijeka primili su dr. Miljenko Brekalo, Krešimir Ižaković, Vladimir Mađarević, Danijel Magdika, Željko Bosilj, Goran Bokić, Ivana Ivošević, Udruga Pobjede te Radio klub Josipovac. Zlatnu plaketu „Grb grada Osijeka“ za životno djelo dobio je intendant HNK-a u Osijeku Božidar Šnajder
Tijekom prijepodneva, gradonačelnik Ivan Vrkić sa svojim zamjenicima donio je cvijeće na oltar Gospe Osječke u franjevačkoj crkvi u Tvrđi. Svečanu koncelebriranu misu u 18 sati i 30 minuta u crkvi Preslavnog Imena Marijina predvodit će đakovačko–osječki nadbiskup u miru Marin Srakić.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.