Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečana sjednica u povodu 40. godišnjice FERIT-a

08.06.2018.

12:51

Autor: Radio Osijek

foto Samir Klasiček / HRT

foto Samir Klasiček / HRT

Foto: - / -

Pod geslom "Uvijek korak ispred", osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija slavi 40. obljetnicu postojanja. Vrhunac programa proslave bila je svečana sjednica Fakultetskoga vijeća.

Dekan FERITA-a Drago Žagar podsjetio je da je Fakultet nastao 1978. godine kao mali Studij elektrostrojarstva, a do danas je izrastao u jedan od najvećih fakulteta osječkoga Sveučilišta s modernim studijskim programima, kvalitetnim studentima, obrazovnim programom i jakom poveznicom s gospodarstvom. "Stalno nastojimo pratiti korak s tržištem rada, tako da obogaćujemo naše studijske programe. Imamo devet izbornih profila na diplomskom studiju elektrotehnike i računarstva, dva stručna studija s još dodatna dva izborna smjera, poslijediplomske studije elektrotehnike i računarstva i specijalističke studije – doista široku paletu studijskih programa koji su danas atraktivni na tržištu rada. Ukupno imamo oko 1.800 studenata, a ove ćemo ih godine upisati 390", rekao je dekan Žagar.

Rektor osječkoga Sveučilišta Vlado Guberac rekao je da je FERIT jedan od stožernih fakulteta Sveučilišta. Čestitao je obljetnicu i fakultet pohvalio zbog toga što razvijaju nove studijske programe kojima dobro prate europske trendove u ICT sektoru.

Dobru suradnju Fakulteta s poslovnim sektorom posebno je istaknuo zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. "Fakultet konstantno surađuje s eminentnim tvrtkama iz poslovnog okruženja pa je tako prije koji dan predstavljen projekt self-parkinga Audija A7, što je sigurno od velikog značaja za naš grad", rekao je Piližota.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.