Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečana sjednica u povodu Dana grada Valpova

08.12.2017.

15:15

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Valpovčani slave Dan svoga grada i crkveni god - blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Nakon polaganja vijenaca kod spomen-križa u spomen na poginule branitelje, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

U proteklih šest mjeseci od izbora napravljen je preustroj gradske uprave koja treba služiti kao servis građana. Na dobrom smo putu, rekao je na svečanoj sjednici, u povodu Dana grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo. Kao najbitnije izdvojio je ustroj lokalnih razvojnih agencija a to je suradnja Valpovačkog poduzetničkog centra i Lokalne razvojne agencije Valpovo – Petrijevci koja je ostvarila zapažene rezultate. Prije dva dana prošao je projekt zapošljavanja žena, Zaželi, vrijedan 9,2 milijuna kuna a njime će se zaposliti 65 žena u Valpovu i prigradskim naseljima. I dalje ćemo raditi na projektima, svakodnevno pregledavati natječaje jer je ostalo malo vremena za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Zadnjih nekoliko godina bilježi se iseljavanje stanovništva iz Slavonije, a državna politika trebala bi se pobrinuti da se zaustavi trend iseljavanja. Grad Valpovo može, u suradnji s gospodarstvenicima, ponuditi bolje uvjete za rad  i veće plaće. Gradonačelnik Šutalo uvjeren je da će Vlada ispuniti obećanje vezano za projekt Slavonija te da će ona dobiti mjesto koje zaslužuje u Hrvatskoj. Do kraja godine potrebno je donijeti Proračun koji će biti razvojan, poticajan i transparentan. Pozvali su građane da sudjeluju u izgradnji Proračuna, a sjednica će se održati za desetak dana. Jedino zajedničkim snagama možemo osigurati bolje sutra za građane i djecu Valpova, naglasio je gradonačelnik Matko Šutalo. Zaslužnim građanima uručene su nagrade Grada Valpova te je potpisan Sporazum o suradnji sa Kupresom u Bosni i Hercegovini i Tisnom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.