Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečani mimohod 55. Vinkovačkih jeseni

20.09.2020.

11:12

Autor: Radio Osijek

foto press Vinkovačkih jeseni

foto press Vinkovačkih jeseni

Foto: - / -

Svečanim mimohodom sudionika privedene su kraju 55. Vinkovačke jeseni. U njemu su ove godine sudjelovala samo kulturno-umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije kako bi se lakše ispoštivale epidemiološke mjere.

"Vjerujem da ćemo uživati okom i uhom. Imat ćemo i puna srca jer u ovim specifičnim okolnostima imamo naše Jeseni", rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić označavajući početak mimohoda. Gradskim ulicama prošli su članovi 31-og KUD-a, 25 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 30 jahača na konjima. 

KUD-ovi i folklorne skupine, koji su na smotru trebali doći iz drugih županija, svoje folklorno umijeće prikazali su na snimkama koje su emitirane na video zidu. Ekipa Vinkovačkih jeseni snimala ih je u proteklih desetak dana u 18 gradova, od Dubrovnika do Đakova. Najbogatije od svoje kulture, tradicije i običaja pokazala su 24 kulturno-umjetnička društva.

Ove godine program Vinkovačkih jeseni sveden je na samo tri dana. Kako bi suzbili opasnost od zaraze na najmanju moguću mjeru, na osam punktova na prilazu gradskom središtu gradske vlasti postavile su termalne kamere koje su mjerile temperaturu, a dijeljena su i dezinfekcijska sredstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.