Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečanost primopredaje novih 12 autobusa

28.01.2019.

14:04

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Gradski prijevoz putnika dobio je 12 novih niskopodnih autobusa, što je prva etapa projekta obnove prometne infrastrukture i voznoga parka u Gradu Osijeku. Vrijednost ukupnoga projekta je gotovo 100 milijuna eura,

Novi autobusi stoje 20 milijuna kuna, od čega su 2 milijuna osigurali Grad Osijek i GPP, a 18 milijuna čine bespovratna sredstva iz EU fondova. Gradonačelnik Ivan Vrkić je na svečanoj primopredaji na središnjem Trgu rekao kako se ovime podiže razinajavnoga projevoza, smanjuju se ukupni troškovi i istodobno se stabilizira poslovanje GPP-a jer neće trebati subvencije iz proračuna. Nva vozila značit će i smanjenje troškova za redovito poslovanje.
Novi autobusi za građane znače sigurniju vožnju, manju emisiju štetnih plinova, a za tvrtku uspješnije poslovanje- kaže direktor GPP-a Mario Šapina. Dodao je kako se sada zanavlja dio "flote", oko 50 posto dnevnoga gradskog prometa će biti obnovljeno, a dio vozila, čija je starost u prosjeku 14 godina, će biti rashodovana. Novi autobusi imaju 28 sjedećih i 58 mjesta za stajanje, a građani, prije svega umirovljenici, posebno su zadovoljni što su niskopodni i olakšat će im ulazak u vozilo. Predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić ističe kako je nabava novih autobusa iz sredstava EU fondova u Osijeku prvi takav ugovor u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.