Hrvatski radio

Radio Osijek

Sveti Martin - Dan grada Belog Manastira i crkveni god

11.11.2020.

12:59

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Blagdan svetog Martina, Dan je grada Belog Manastira. Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je poslije podne, a prijepodne izaslanstvo Grada i udruga položilo je vijence i upalilo svijeće pred središnjim križem na belomanastirskom groblju, a ispred crkve slavljena je sveta misa.

"Polaganje vijenaca sibmboličan je, ali jako bitan čin jer se treba sjetiti svih onih koji su izgradili i sudjelovali u radu Grada proteklih godina, ali isto tako sjećamo se hrvatskih branitelja koji su dali svoj život da bismo mogli izgrađivati Beli Manastir, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob koji je ponosan na dva velika projekta koji su ostvareni zahvaljujući odličnoj suradnji s hrvatskom Vladom koja je rezulitirala izgradnjom moderne obilaznice, a inicijativom Vlade RH i župana Ivana Anušića krenula je izgradnja Koridora V c koji će u budućnosti biti gospodarski pokretač Poslovne zone i grada Belog Manastira. Od gradskih projekata istaknuo bih novi gradski bazen vrijedan 17 milijuna kuna te PEER centar u Šećerani vrijedan 32 milijuna kuna koji je useljen i kreće u provedbu sa svrhom poduzetničkog, društvenog i ekonomskog razvoja.U sljedećoj godini Beli Manstir očekuje završetak komunalnih projekata novi gradski stadion i nova skladišta u poslovnoj zoni. Okrećemo se poduzetništvu i u budućnosti socijalnom poduzetništvu, a razmišljamo da grad krene u smjeru Veleučilišta, učenički domovi te boljeg obrazovanja, više mladih ljudi te demografsko i socijalno zadržavanje mladih obitelji," rekao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.
Ispred župne crkve svetoga Martina slavljena je sveta misa nakon koje je blagoslovljeno mlado vino.

gradonačelnik Tomislav Rob

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.