Hrvatski radio

Radio Osijek

Sveti Nikola na osječkoj Vodenici

06.12.2022.

18:30

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

.

.

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Ekološka udruga Vodenica organizirala je sedmi put zaredom program za blagdan Svetog Nikole na osječkoj Promenadi. Šest godina prati ih Lions club GEA koja uz obitelj Jandrok donira veliko božićno drvce. Ove su godine program upotpunili članovi plesne udruge Shine i Društva naša djeca iz Osijeka. 

Članovi Društva naša djeca iz Osijeka izradili su mnoštvo prigodnih božićnih ukrasa od recikliranih materijala, a prihod od prodaje zanimljivih ukrasa bit će uložen u obnovu kuhinje u prostoru koji djeca koriste za brojne programe, radionice i igraonice, najavila je voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Osijeka Viktorija Silvija Roguljić dok je predsjednica Lions cluba GEA Kornelija Mlinarević izjavila kako se lajonsice uvijek rado odazovu prigodnim humanitarnim akcijama i posebno ih veseli što već šest godina uz pomoć obitelji Jandrok doniraju lijepo i veliko božićno drvce koje uljepšava prostor Vodenice i osječke šetnice uz Dravu. 

Dopredsjednica ekološke udruge Vodenica, Boba Davidović izrazila je zahvalnost svima na održanoj akciji te podsjetila kako je Sveti Nikola zaštitnik pomoraca, djece, ali i - mlinara. Rekla je kako joj je prosinac omiljeni mjesec u kojem se uvijek osjeti puno ljubavi, zajedništva i radosti, a najviše voli skromne darove koji se dijele od srca. 

Poslušajte izjave Viktorije SIlvije Roguljić, voditeljice Dječjeg gradskog vijeća Osijeka, predsjednice Lions cluba GEA Kornelije Mlinarević i Bobe Davidović, dopredsjednice udruge Vodenica

Izjave na Vodenici na blagdan Svetog Nikole

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.