Hrvatski radio

Radio Osijek

Sveti Nikola u obilasku starih i nemoćnih

05.12.2020.

14:15

Autor: Radio Osijek

Sveti Nikola u obilasku starih i nemoćnih

Sveti Nikola u obilasku starih i nemoćnih

Foto: - / -

Sveti Nikola razveselio je danas korisnike Udruge „Život treće dobi” u Osijeku. Prema riječima voditeljice projekta „Pruži ruku pomoćnicu” Mirjane Eržić, posjećuju ih, popričaju i darivaju kako bi im uljepšali ove dane uoči blagdana u kojima su zbog epidemije većinu vremena u svojim domovima.

Odlučili smo u ovo sumorno vrijeme darivati naše korisnike koje ćemo obilaziti sve od blagdana Svetog Nikole do Sveta tri kralja. Pritom se pridržavamo epidemioloških mjera i ne ulazimo u kuće. Naših 15 gerontodomaćica inače skrbi o 135 starih i nemoćnih korisnika kojima njihova pomoć puno znači”, rekla nam je gospođa Eržić odjevena u ruho Svetoga Nikole. Objasnila je kako su darove osigurali u sklopu projekta „Pruži ruku pomoćnicu” programa Zaželi koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Kad si sam, važno je da ti netko otvori vrata pa mi dolazak domaćice puno znači. Razveselili su me i darovi, a posebno čizmice jer teže hodam pa mi treba prikladna obuća”, kaže baka Eva Sekur koju su danas obišli članovi Udruge „Život treće dobi”. „Ona najviše voli kada pričamo pa čim uđem započne razgovor. Odvezem je i u trgovinu kada joj treba nešto što sama ne može nositi. Situacija je općenito teška, a ima ljudi koji žive u iznimno teškim uvjetima i ne mogu podmirivati ni osnovne životne potrebe”, rekla je gerontodomaćica Zora Andrić koja je, za ovu priliku, također u posjet stigla prigodno blagdanski odjevena.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.