Hrvatski radio

Radio Osijek

Igor Josipović - predsjednik Hrvatskih suverenista u Osijeku

25.02.2022.

19:33

Autor: Radio Osijek

Izborna skupština

Izborna skupština

Foto: M.Milas / Radio Osijek

U toj stranci drže kako će njezini članovi imati važnu ulogu već na prvim lokalnim izborima u Osijeku. Smatraju kako će svojim idejama i svježinom doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Predsjednik stranke Marijan Pavliček istaknuo je kako će njezini članovi zajednici u kojoj žive ponuditi nešto novo i kvalitetnije. "Našoj je Slavoniji potrebna stranka koja će mijenjati stvari i vjerujem da su to Hrvatski suverenisti. Ni pod koju cijenu nećemo odustati od nacionalnih interesa, zaštite svih temeljnih  vrijednosti - obitelji, tradicije i vjere, svega onoga na čemu gradimo svoj program. U doba velikih gospodarskih kriza tu je i energetska neovisnost, neovisnost u smislu vlastite proizvodnje - sve ono što Hrvatska zbog loše strategije upravljanja - ni dan danas nema. Zbog vanjskih smo faktora svi u određenom strahu kakva će nam sutra biti budućnost". Pavliček je komentirao i stanje u Ukrajini. "U Saboru smo danas jasno dali do znanja  da podržavamo donesenu deklaraciju  i najoštrije  osuđujemo  vojnu akciju i napad Ruske federacije na neovisnost Ukrajine. Trebamo imati na umu kako je Ukrajina bila prva država koja je priznala neovisnost Hrvatske. U Slavoniji imamo posebno jaku ukrajinsku nacionalnu manjinu koja je u Domovinskom ratu stala u obranu i stvaranje Hrvatske. Želimo da deklaracija koju je donio Sabor ne ostane samo slovo na papiru. Hrvatska uz humanitarnu pomoć treba pokazati i svoje veliko srce i biti otvorena za ukrajinske izbjeglice. Bude li potrebe trebamo im ponuditi i trajni smještaj jer ne možemo predvidjeti koliko će ratno stanje trajati. Ukrajinci se u Hrvatskoj trebaju osjećati kao u svojoj drugoj domovini. Znamo što smo sami prošli devedesetih godina i ne smijemo to nikad zaboraviti". Predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista i saborska zastupnica Vesna Vučemilović istaknula je kako je veseli što u Osijeku jačaju snage stranke. "Zadnjih nam je dana pristupio veći broj članova, među kojima je dio onih koji su zajedno sa mnom napustili Domovinski pokret. Oni nastavljaju raditi i politički djelovati kroz Hrvatske suvereniste. Možemo krenuti u pripreme za izbore za mjesne odbore koji su pred nama u rujnu." 

Novoizabranom predsjedniku gradske organizacije Hrvatskih suverenista, sveučilišnom profesoru i doktoru znanosti na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Igoru Josipoviću čast je i zadovoljstvo što je u iduće četiri godine biti na čelu te stranke u Osijeku. "Pripremamo se izbore za mjesne odbore s platformom kojoj je cilj decentralizirati gradsku vlast".     

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.