Hrvatski radio

Radio Osijek

Sveučilište u Osijeku slavi 42. rođendan

30.05.2017.

12:13

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku obilježava svoj dan. Osnovano je prije 42 godine kada je na šest fakulteta u njegovu sastavu studiralo nekoliko tisuća studenata. Na Sveučilištu nastavu danas polazi dvadesetak tisuća studenata

Samo ove godine osnivanjem novih studija poput Arhitekture, Stomatologije, Dentalne higijene i Sestrinstva broj studenata povećao se za dvije tisuće. Tako da sada na više od 20 fakulteta i znanstvenih odjela studira dvadesetak tisuća studenata. Osim toga Sveučilišni kampus i dalje je veliko gradilište. Na središnjoj svečanosti u srijedu, bit će položen temeljni kamen za novi paviljon studentskog doma čime će biti ispunjen jedan od kriterija studiranja u zemljama Europske unije prema kojem je potrebno orgnizirano osigurati smještaj za 8% sveučilišne populacije, rekao je rektor Željko Turkalj. Središnja svečanost obilježavanja Dana Sveučilišta održat će na Građevinskom fakultetu, gdje su već tradicionalno, dan prije, uručene rektorove nagrade najboljim studentima i potvrdnice redovitim profesorima koji su izabrani u nova zvanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.