Hrvatski radio

Radio Osijek

Svi dobri osječki programeri dobivaju dobre poslovne ponude iz inozemstva

14.09.2017.

14:42

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio je osječki Inchoo, jednu od najuspješnijih tvrtki koja se bavi optimizacijom online trgovine na različitim platformama. Najavio je projekt informatizacije osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji.

95 posto prihoda Inchoo-a, višestruko nagrađivanog zbog poslovnih rezultata, čini izvoz, pedesettroje zaposlenih radi u iznimno ugodnom radnom okružju za plaće veće od hrvatskoga prosjeka. "Broj ljudi koji su vezani u uz software development u Osječko-baranjskoj županiji danas je veći od tisuću , no potencijal je puno veći. Pohod tvrtki se udvostručio, ali plaća programera je i dalje niža nego u Njemačkoj i Irskoj, a nama je želja razvijati posao tako da mladi ostanu ovdje i da se vrate u Osijek.", rekao je direktor Inchoo-a Tomislav Bilić. U Inchoo-u već u idućem mjesecu planiraju zaposliti još troje ljudi, a uskoro bi ih u tvrtki trebalo raditi 75.

Župan Ivan Anušić bio je oduševljen ne samo poslovnim rezultatima već i uređenjem poslovnoga prostora i poslovnim ozračjem. Uz potporu  IT sektoru, najavio je kako od iduće godine u suradnji s Osijek Software City-em kreće projekt informatizacije škola u Osječko-baranjskoj županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.