Hrvatski radio

Radio Osijek

Svi testirani uzorci bili su negativni

20.05.2020.

10:03

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji nije registriran ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljelih nema ni u Virovitičko-podravskoj županiji, ali ni u Brodsko-posavskoj u kojoj se posljednjih dana zaraza ponovno pojavila.

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-barnjske županije testirana su 183 uzorka i svi su bili negativni, što znači da već dvanaesti dan nema novooboljelih osoba na području županije.
Broj oboljelih i dalje je 131. U međuvremenu je još jedna osoba je izliječena. Od početka epidemije oporavljeno je 110 osoba. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze dva pacijenta, dok je 11 pozitivnih osoba na kućnom liječenju. Osam osoba zaraženih koronavirusom je umrlo.
U samoizolaciji se nalazi 14 osoba, s tim da je jučer jedna osoba izašla iz samoizolacije, dok je jednom novom kontaktu propisana ta mjera.
S područja Virovitičko-podravske županije testirano je 26 osoba i nitko od njih nije bio pozitivan, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite: "Broj testiranih tako je prešao „tisućicu“. Od početka pandemije testirano je ukupno 1.016 osoba. Na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od COVID-a19, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo.
"U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana", izvijestio je stožer civilne zaštite te županije. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 37, ozdravljenih je i dalje 15 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, trenutno je zaraza aktivna kod 21 
oboljele osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.