Hrvatski radio

Radio Osijek

"Svi ZAjedno": 65 žena će u Đakovu brinuti o 260 starijih i nemoćnih

03.07.2018.

13:25

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Kroz projekt "Svi ZAjedno" - programa zapošljavanja žena "Zaželi", u Đakovu je zaposleno 65 žena koje će kroz 24 mjeseca pružati pomoć 260 korisnika, nakon čega će proći i posebnu edukaciju kako bi se lakše zaposlile.

Programom „Svi ZAjedno" Grad Đakovo zaposlit će na 24 mjeseca 65 žena koje će se brinuti o 260 starijih i nemoćnih osoba na području grada. Riječ je o programu vrijednome gotovo deset milijuna kuna, što su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda, ističe voditelj projekta Mislav Živković: "Žene su službeno potpisale ugovore 1. srpnja, već su u ponedjeljak počele obilaziti korisnike, a od danas počinju o njima i brinuti".

Grad Đakovo među rijetkim je lokalnim jedinicama koje su izborile maksimalni iznos potpore, kaže gradonačelnik Đakova Marin Mandarić: "Radujemo se zapošljavanju velikog broja žena, a vjerujemo da im se raduju i korisnici kojima će biti od velike pomoći. Iznos od gotovo 10 milijuna kuna će se kroz sljedeće godine sliti u grad Đakovo, što nije zanemarivo niti za stanovnike, niti korisnike, a posebice za žene koje će biti zaposlene", rekao je Mandarić.

Žene će u radnom odnosu biti 24 mjeseca, dok će sljedećih 6 mjeseci proći dodatno usavršavanje kako bi po njegovu završetku imale veće izglede za novo zapošljavanje, a ovakvi su projekti pravi način i putokaz za iskorištavanje vovca iz EU fondova, napominje osječko - baranjskim župan Ivan Anušić: "Projekte koji su nam na raspolaganju u Europskoj uniji nemaju alternativu i moramo ih iskorištavati. Ovo je odličan primjer, a za niz projekata koji su u pripremi moramo biti spremni i moramo ih iskorištavari."

Partneri Grada Đakova na projektu su Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.