Hrvatski radio

Radio Osijek

12:27 / 12.10.2020.

Autor: Radio Osijek

Švicarski primjeri dobre prakse socijalnih usluga

Švicarski primjeri dobre prakse socijalnih usluga

Švicarski primjeri dobre prakse socijalnih usluga

Foto: - / -

U organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, danas i sutra na Filozofskom fakultetu u Osijeku održava se stručni seminar "Švicarski primjeri dobre prakse socijalnih usluga za djecu, mlade i obitelji u riziku".

Pedagozi i socijalni radnici iz Švicarske govore o modelima potpore i zaštite za djecu i mlade u toj zemlji, a cilj je projekta „Together" osnažiti alternativne modele socijalnih usluga u nas. „Kolege iz Švicarske prenose svoja iskustva transformacije velikih institucija, odnosno deinstitucionalizacije koju su oni proveli još '70-ih godina, što znači da jako kaskamo za njima. Stoga nam je važno da naši stručnjaci iz područja socijalne skrbi i studenti dobiju drugu perspektivu kako to može i kako bi trebalo izgledati”, rekla je predsjednica Udruge Breza Gordana Ilakovac.

Stručni seminar organiziran je u sklopu projekta „Together” koji provodi Udruga za rad s mladima Breza iz Osijeka u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Vukovar i švicarskim partnerima BEO Heimgarten i Berghof Stärenegg, a financiran je iz programa Švicarsko-hrvatske suradnje Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske. Među aktivnostima je projekta posjet hrvatskih pružatelja socijalnih usluga i predstavnika lokalnih vlasti Švicarskoj te implementacija inovacijskog modela za pružanje diferencirane usluge za djecu i njihove roditelje na području Vukovarsko-srijemske županije kroz dnevnu podršku odnosno boravak za djecu u riziku u dobi od 7 do 14 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.